Travel apps – De 6 essentials

Deze Travel apps lossen problemen op waarvan je nog niet weet dat ze bestaan. Tenzij je regelmatig reist. Het begint al voordat je vertrekt. Waar ga je overnachten? In een hotel of in een BnB? Is het er wel veilig. En wat neem je mee op reis. Altijd weer een heel gedoe dat pakken. Travel apps zijn de uitkomst. Dit zijn de 6 essentials. Stel: je moet voor werk plotseling naar Santiago de Chili. Overkwam mij laatst. Ik had nog twee dagen om het voor te bereiden.

Boeken

Voor een zakenreis boek ik mijn hotel via Booking.com Daar vind je de beste deals en kan je gelijk zien of er plaats is. De beoordelingen geven een goed beeld over de kwaliteit, maar toch controleer ik dat altijd met mijn favoriete travel app: tripadvisor.

Inpakken en veiligheid

Paklijstjes zijn er in soorten en maten. Tot voor kort had ik lijstjes voor zakenreizen, vakantietrips, zeiltochtjes, motorweekenden enzovoort. Nu heb ik Packpoint. Voor alle activiteiten die ik kan bedenken een lijstje met als groot bijkomend voordeel: een inpakplan! Met tips hoe je de kreuken in je pak kan voorkomen. Handig als je met bankiers rond de tafel moet … Het kan nooit kwaad om van te voren even kijken of er toevallig geen vulkaan is uitgebarsten. Of een burgeroorlog op punt staat uit te breken. Wil je niet alleen op de Telegraaf afgaan en helemaal zeker van de zaak zijn download dan BZ Reisadvies. Kan je alles vinden om niet in de problemen te geraken.

Reizen

Uiteraard heeft iedereen een favoriete luchtvaartmaatschappij. En ze hebben allemaal een app die goed of soms zelfs heel goed werkt. Die vergelijking maak ik in een ander blog. Boek een e-ticket en upload het naar Apple passbook of PassAndroid. Daar kan je alle tickets bewaren en bij het inchecken leg je gewoon de smartphone op de scanner. Veel sneller en handiger. Tip: print je e-ticket altijd uit want smartphones zijn wel eens leeg … Ik vloog met Air France / KLM via Parijs Charles de Gaulle naar Santiago de Chile. Overstappen dus. Waar land je en hoeveel tijd kost het om van de ene gate naar de andere gate te lopen? GateGuru biedt uitkomst. En dat is zeker handig als je op CDG een half uur moet rennen om de aansluiting te halen.

Eten en drinken

Zoek niet verder. Kijk direct op TripAdvisor. Hierop staan alle hotspots en loop je nooit een restaurant of kroeg meer binnen zonder inside information. Tenzij je hierop kickt natuurlijk. Wat natuurlijk ook werkt is op een terrasje neerstrijken en het gewoon vragen. Kost niks en is wel zo leuk. Maar zelfs dan kijk ik even op TripAdvisor of een van de TripAdvisor City Guides. Weet ik het echt zeker! Ga als je in Santiago bent dus bij Tiramisu eten. Locals doen het ook!

PowerPack meenemen!

Zorg dat je altijd een powerpack bij je hebt. Want smartphones hebben stroom nodig. En je zal zien dat die dingen net leeg zijn als je ze echt nodig hebt. Maar dat wisten jullie natuurlijk al. Ik was het even vergeten. Santiago de Chili is 14 uur vliegen …

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

2 thoughts on “Travel apps – De 6 essentials

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: