Weekly photo challenge – Street life

Gare du Nord Paris | witchwithaview

Street life at Gare du Nord – Paris

Gare du Nord in Paris, France, is the epic centre of railways in Europe. One of the most exciting places there is. Street life is bustling.

The first Gare du Nord was built by Bridge and Roadway Engineers on behalf of the Chemin de Fer du Nord company, which was managed by Léonce Reynaud, professor of architecture at the École Polytechnique. The station was inaugurated on 14 June 1846, the same year as the launch of the Paris–Amiens–Lille rail link. Since the station was found to be too small in size, it was partially demolished in 1860 to provide space for the current station. The original station’s façade was removed and transferred to Lille. By the number of travelers, at around 190 million per year, it is the busiest railway station in Europe and the busiest in the world outside Japan.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

12 thoughts on “Weekly photo challenge – Street life

 1. Bravo. Your photos capture the essence of the hussle and bustle of Parisian life and lifestyles. Thank you for sharing.Felicitations.

  Like

 2. Uit de eerste foto blijkt dat u een gevoelig type moet zijn.
  Paris geflankeerd door oude goden. Men denkt al snel Parijs, de stad van de liefde, dat Paris een vrouw moet zijn maar niets is minder waar, het is een, weliswaar vrouwelijk geklede, man.Vastgeketend aan een wonderbaarlijk schone mythe. Ik moet zeggen, mevrouw, u heeft smaak.

  Reeds voordat hij geboren werd, voorspelde een voorteken de rampen, die door hem over de stad zouden komen. Toen zijn moeder van hem zwanger was, droomde zij op zekere nacht, dat zij een brandende fakkel baarde, die langzamerhand zulk een ontzaglijke vlam werd, dat de gehele stad daardoor aangetast en in de as werd gelegd. Zij verhaalde die droom ‘s morgens aan Priamos, die dadelijk de waarzeggers en droomuitleggers, waaronder ook zijn zoon Aisakos, tot zich liet komen,om de verklaring van die droom te vernemen. Zij deden de schrikwekkende uitspraak, dat Hekabe een zoon zou baren, die, zo hij in leven bleef, bestemd was om zijn vaderland in het verderf te storten. Nauwelijks was de knaap geboren, of de bezorgde vader gaf hem, evenals Laios eenmaal met Oidipus deed, aan zijn dienaren over, met last om hem om te brengen of in het bos te vondeling te leggen. Een van de bedienden, Agelaos genaamd, bracht de jonggeborene op de bosrijke top van het naburige Idagebergte en legde hem daar neer, opdat hij door honger of door verscheurende dieren zou omkomen. Toen hij evenwel na verloop van vijf dagen weerom op de eenzame plaats kwam, vond hij het kind nog fris en gezond; een berin had het gezoogd. Uit medelijden nam de herder het nu tot zich, bracht het naar zijn woning, gaf het de naam van Paris en voedde het als zijn eigen zoon op. De knaap groeide tot een schone jongeling op, terwijl hij steeds onder de herders leefde, die de koninklijke kudden op de berg weidden, en deze gaven hem de naam van Alexandros d.i. “die de mannen afweert”, omdat hij de kudden op de krachtigste wijze tegen de rovers beschermde. Terwijl hij zo op het land leefde, gebeurde er iets, dat op zijn eigen lot, en op dat van Troje de noodlottigste invloed zou uitoefenen. Die gebeurtenis is bekend onder de naam van het “oordeel van Paris”.

  Like

  1. Dank je! Het thema vinden was nog niet zo eenvoudig omdat ik fotoblogs en tekst combineer. Ik heb een tijdje met fontfolio gewerkt maar dat beviel toch minder.

   Like

   1. Dat is een probleem dat ik ook altijd heb met de thema’s. Ik denk dat ik er intussen 20 heb geprobeerd. Ik vind dat foto’s (ook) een lichte achtergrond moeten hebben, maar mijnheer WordPress denkt daar kennelijk anders over.

    Like

   2. Op mijn andere blog (www.geertjansmits.nl) kan ik dat beter oplossen. Maar daar moet je dan wel weer voor betalen natuurlijk …

    Like

 3. Mooi dat staal
  ik ben gek op oude stations
  zeulende koffers
  wachtlokalen
  derde klas
  fluitje, spiegelei

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: