Gouda in 52 photo’s – Huis van de stad

Huis van de Stand - Gouda | Witchwithaview

Huis van de Stand - Gouda | Witchwithaview

Het Huis van de Stad is gelegen in de Spoorzone van Gouda aan de noordzijde van het station. In 2006 kozen de inwoners van Gouda het ontwerp van het architectenbureau Soeters Van Eldonk van de architecten Sjoerd Soeters en Jos van Eldonk als hun voorkeur.

Het ontwerp is geïnspireerd op het uiterlijk van de Goudse stroopwafel. In de gevels lopen diagonaal gemetselde banen van bruine baksteen, die het wafelpatroon vormen dat lijkt op het patroon van een stroopwafel. Aan dat patroon dankt het gebouw zijn bijnaam “de Stroopwafel”. De publieksfuncties bevinden zich op de eerste twee verdiepingen. De raadszaal op de tweede verdieping heeft een publieke tribune in de vorm van een amfitheater. De wand van dit deel van de raadszaal steekt uit in de hal van het gemeentehuis. Deze gebogen wand is voorzien van een patroon van gestileerde letters “G”. Het interieur van het gebouw is ontworpen door OTH architecten te Amsterdam.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

2 thoughts on “Gouda in 52 photo’s – Huis van de stad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: