Koning Willem-Alexander slaat eerste munt

koning Willem-Alexander

Vandaag heeft Koning Willem-Alexander de eerste Euromunten met zijn beeltenis geslagen. Naast tal van genodigden was het hele personeel van de Koninklijke Nederlandse Munt aanwezig. Onder wie ik.

Ik moet zeggen: het was een hele happening. En maakte best wel indruk. Het gebeurd niet iedere dag dat een lid van het Koningshuis bij je op bezoek komt. En zeker niet om de eerste Nationale Munt te slaan. Want ondanks de toename van het electronisch betalen is de fysieke munt nog steeds het belangrijkste betaalmiddel ter wereld. En is het een nationaal symbool waar net zoveel waarde aan wordt gehecht als aan de vlag.

Iedereen was vooraf een beetje lacherig. Net alsof men het niet serieus nam. Zo’n echt Hollandse houding van ‘doe maar gewoon’. Maar toen Koning Willem-Alexander binnenkwam werd het direct stil. Je kon een munt horen vallen … De Koning vult de ruimte met zijn aanwezigheid. Zonder flauwe grappen te maken over zijn postuur. Er komt echt iemand binnen. En dat verraste mij. Op TV ervaar je dat niet zo. De meeste aandacht gaat dan uit naar Maxima. Maar ook Willem-Alexander is een grote persoonlijkheid.

Het slaan van de eerste munt ging vlekkeloos. Heel symbolisch liet de Muntmeester de 1 eurocent vallen. Geld moet rollen nietwaar?

koning Willem-Alexander

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “Koning Willem-Alexander slaat eerste munt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: