De vakbondsman

boekwinkel donner rotterdam

Hij had een rode sweater en droeg een buik. Een grijze ringbaard en leren jas completeerden het beeld van een arbeider uit het midden van de vorige eeuw. Een vakbondsman. Lid van de gestaalde kaders én beschadigd door het staan op de barricaden. Een reliek uit lang vervlogen tijden.

De boekwinkel was net verbouwd. Geen boek stond meer op dezelfde plaats. Zelfs de kinderboeken waren verplaatst naar een plekje achterin de winkel. De man stond verloren om zich heen kijken en kon niet vinden wat hij zocht. Uiteindelijk sprak hij een verkoopster aan en vroeg waar de boeken over maatschappelijke vraagstukken stonden. Hij zocht een boek over de vakbeweging. De verkoopster wist het ook niet en vroeg het aan de eigenaar van de boekwinkel.

Boeken over de vakbeweging? Die hebben we bij de andere geschiedenisboeken geplaatst. Rechtsonderaan kunt u ze vinden … En helaas, dat boek over de FNV is uitverkocht. Het wordt ook niet meer bijgedrukt trouwens.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “De vakbondsman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: