De bloggende terras-tijger – De duif

reijngoud - witchwithaview

reijngoud - witchwithaview

Op de winderige hoek van de Schildersstraat, de Schiedamse Vest en de Witte de With, direct tegenover de winkel van Marlies Dekkers, zit Proeflokaal Reijngoud. Met meer dan 100 bieren op de kaart een echt proeflokaal.

Als je alle bier wilt proeven kom je niet meer thuis. Op de kaart staan exoten als Brewdog Punk IPA en Liefmans fruitbier. Ik houd het voorlopig althans op een Maredsous Blond. Net even wat anders, nog net niet dodelijk.

Het gezelschap is heterogeen. Natuurlijk veel studenten, maar ook een verdwaalde hoogleraar en een erkende Nerd. Van de laatste categorie zijn er trouwens wel meer dan een. De bediening is prima en het bier niet te koud. Nu even wachten op de collega’s om de bitterballen te testen. Een minpuntje is de wind. Met een paar glazen schotten zou het leven een stuk aangenamer zijn.

Voor de bloggende terras-tijger is hier niet veel te beleven. Het straatlawaai is te heftig om een goed gesprek af te luisteren. Maar genieten met mijn ogen kan ook natuurlijk.

De duif

Naast me is een duif geland. Op het eerste gezicht een doodnormale stadsduif. Afgereden pootje, grijze veren en een verzopen kop. Maar in zijn ogen, het is een hij, ligt het verdriet van een heel leven besloten. Het bombardement, de hongersnood, met een beetje fantasie kan je lief en leed ontwaren in die donkere kijkers. Hij lust geen bier. Ook geen pinda’s. Rare d(r)uif.

Aan het tafeltje rechts naast me is een jongen gaan zitten waarvan ik eerst dacht: waar blijft zijn vriend. Maar toen ik opnieuw naar rechts keek was er een bloedmooie dame aangeschoven. Opgestoken haar, kam in de knot en de lippen van Angelina Jolie. LBD en Jimmy Choo maken de looks compleet. Jammer dat ze rookt. Maar geloof me, ik zou het niet merken. Meteen verliefd natuurlijk. Een beetje tijger …

De duif is verdwenen. Opgevlogen of door het asfalt gezakt. Kan ik niet beoordelen. Maar wacht! Hij is een tafel opgeschoven. En zit nu lekker dicht bij het meisje van mijn dromen. Ja, het kan snel gaan, hoewel ik alleen haar rug kan zien, ik heb nu al amoureuze fantasieën. Was ik maar een duif. Dan kon ik zinder blikken of blozen onder haar tafeltje gaan zitten.

Het terras begint nu echt vol te lopen. De kantoren gaan uit en de loonslaven schuiven aan. Gezellig. Een leuk terras. Goed om nog eens langs te komen.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: