Frankfurt am Main en de Ambiente 2013

frankfurt am Main | witchwithaview

In de Frankfurter Messe wordt jaarlijks de Ambiente gehouden. ‘s-werelds grootste beurs op het gebied van consumentenproducten. Twaalf hallen. elk ter grote van de hele RAI, vol met pannen, bloemen, schilderijen, messen, bekleding en god mag weten wat. Het terrein is zo groot dat je van de ene hal naar de andere hal met een busje wordt verplaatst. Ik moest in de China Hal zijn waar ik een ontmoeting had met een Chinese plastic card leverancier. Een klein bedrijf naar Chinese begrippen. Maar dan wel groter als het grootste Europese bedrijf in zijn soort. Slechts 285 medewerkers.

Het idee dat  Chinese producten onderdoen voor Europese producten kan met het oud papier mee. Ze gebruiken dezelfde machines en werken volgens standaard procedures die garanderen dat de producten er prima uitzien. Maar voor prijzen waar je in Nederland nog het licht niet zou aandoen. Het bedrijf dat ik vertegenwoordigde op de beurs wordt de enige agent in Europa voor hen. Prima deal!

frankfurt am Main | witchwithaview

Frankfurt lijkt om de beurs heen gebouwd te zijn. Vanaf het Hauptbahnhof is het maar één halte met de U-Bahn en het financiéle centrum ligt er vlak naast. Het lijkt een gespleten stad. Op de grootste winkelstraat, de ‘Zeil’ lopen bedelaars rijken elkaar voor de voeten. Dames met bontjas zijn hier net zo gewoon als slapende alcoholisten. Direct tegen de Altstad aan liggen de immigrantenwijken. Vooral de Turkse gemeenschap is hier heel groot.

Toch zijn het deze tegenstellingen die van Frankfurt een levendige stad maken. Biergarten liggen naast Doner Kebab tentjes en een Oost-Europees kwintet staat om het hardst te spelen tegen een klassiek oer-Duits strijkje. Als je er voor open staat is het een leuke stad om te bezoeken. Voor de Alststad hoef je niet te komen, die is maar heel klein. Als je van shoppen houdt daarentegen ….

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

4 thoughts on “Frankfurt am Main en de Ambiente 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: