Oudere werknemers Capgemini moeten inleveren

Hoe zou het toch komen dat bedrijven zoals Capgemini niet meer kunnen concurreren met bedrijven uit Azië? En dan vervolgens gaan snijden in de salarissen? Wellicht dat deze twee foto’s licht op de zaak werpen.

capgemini hoofdkantoor

indiase software ontwerpers | witchwithaview

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “Oudere werknemers Capgemini moeten inleveren

 1. Rare move van het management daar. Het zou om 400 mensen gaan die 10% van het salaris moeten inleveren om er te kunnen blijven werken. Dat is het equivalent van 40 jaarsalarissen.
  Op het hele personeelsbestand is dat slechts een kleine fractie, wat binnen een paar maanden ook met natuurlijk verloop kan worden opgelost.
  Kunnen ze wel rekenen bij Cap Gemini?

  Like

 2. CapGemini is ook een detacheerder. Daar werd het grote geld verdiend. Mensen inzetten op ICT-projecten op uurbasis. Klanten zijn niet meer bereid dit uurtarief te betalen, en de concurrentie is groot. Al trekt de markt weer aan.

  Er is dus een discrepantie tussen uurtarief en salaris. De panden op de foto zijn huurpanden. Gezien de ingestorte vastgoedmarkt betalen ze daar niet veel meer voor. Tenzij er een langdurig huurcontract onderligt.

  Dus eea is wat genuanceerder….

  Like

 3. Ik was laatst op bezoek bij Sanoma media in Amsterdam. De bureaus zijn groter en er ligt meer rommel op, maar het idee is hetzelfde. Het verschil zit meer in het salaris. Mensen in India verdienen 5 euro per uur. Maar bedrijven in India concurreren niet rechtstreeks met Nederlandse bedrijven. Er zit altijd een Nederlandse ontwerper of projectleider op, al was het alleen maar vanwege de taal.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: