Sex en slagroom

slagroomtaart | witchwithaview

Mijn favoriete kroeg op een regenachtige zaterdagmiddag. Twee meisjes van een jaar of dertig bespreken zonder enige vorm van gene hun priveleven. Ik kan alleen maar flarden opvangen maar vooral het sexleven wordt uitgebreid besproken.

Een meisje met bruin haar en een blondje met krullen. Het blonde meisje praat en het andere meisje luistert. Ik zie haar nek rood worden. Zij geneert zich toch een beetje denk ik. Het is een boeiend verslag van mislukkingen en een paar hoogtepunten. Wel met steeds dezelfde jongen. Ze zegt dat ze niet voor de sex gaat maar het is wel het belangrijkste probleem binnen hun relatie. Vooral het feit dat voetbal belangrijker is dan een goede wip steekt haar.

Ik heb een inschattingsfout gemaakt denk ik. De brunette werd niet rood in haar nek vanwege schaamte maar van opwinding. Nu stort zij haar hart uit en wordt het blonde meisje rood. Ook ik krijg het een beetje warm. Zouden alle vrouwen zo openhartig praten over sex? Dat zou betekenen dat ook ik … Laat maar. Waarover verbaas ik me eigenlijk? Als ik met m’n maten in de kroeg zit gaat het ook over sex. Niet alleen natuurlijk, we praten ook over zeilen, auto’s en zelfs politiek. Maar toch opvallend veel over vrouwen. Dus waarom zouden de dames niet over ons praten? Alleen de manier waarop …

Zou het stoer zijn om aan je vriendin te vertellen hoe vaak je bent klaargekomen? Of dat je het achterom fijner vindt dan recht-op-en-neer? Is dat een inhaalslag ten opzichte van de mannen? Geen idee. Maar wel spannend om naar te luisteren.

De dames hebben een appeltaartje met slagroom besteld. De manier waarop ze de slagroom oplikken kan ik niet meer los zien van het gespreksonderwerp. Het wordt tijd om af te rekenen 🙂

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

7 thoughts on “Sex en slagroom

 1. Soms, Geert, vertellen vrouwen wat ze graag willen én hebben ze geluk als het dan echt waar is ook ! Liefs en fijne avond!

  Like

 2. Geert, Is het nog altijd zo dat mannen horen wat ze graag horen, zelfs zo graag, dat ze dingen zien die er helemaal niet zijn, dan maar opstappen omdat de werkelijkheid te dichtbij komt……?

  Like

 3. De schuifbalk rechts danst mee en de schuifbalk onderaan knippert zodra de sneeuwvlokjes op de onderkant van de blogpagina vallen. Een mislukt gag van WordPress.

  Like

  1. Bij mij werkt alles prima! (tijd voor google chrome) (ja ja , ik weet het, heeft ook nadelen…)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: