Metropole orkest krijgt 7 miljoen euro

toneel | witchwithaview

toneel en metropole orkest| witchwithaview

Het Metropole orkest krijgt 7 miljoen Euro subsidie. De PvdA en de VVD hebben op de valreep nog een potje met geld gevonden. Gisteren speelde het orkest in Den Haag in perscentrum Nieuwspoort voor de kamercommissies van Media en Cultuur.

Het orkest is gered van de ondergang. Maar of dat terecht is? In dit geval is iedereen gelijk maar het Metropole orkest is een beetje meer gelijk. Zonder de lobby van de omroepen in Hilversum zou de stekker er zijn uitgegaan. De bewindslieden Bussemaker en Dekker habben geen geld voor de redding van het orkest over. Toch is dit geld er gekomen als compensatie voor het niet doorgaan van de  inkomensafhankelijke zorgtoeslag. De VVD’er Huizing en de PvdA’er van Dam hebben ‘ergens’ een potje gevonden en dat gebruikt als om Spekman, ‘nivelleren-is-een-feest, tevreden te stellen.

Anderen zijn niet zo gelukkig. Toneelgroep de Appel bijvoorbeeld. Geen cent meer. Wegbezuinigd door de eigen collega’s. Want zo mag je deze vorm van mediamisbruik toch wel noemen. Niet bekend bij BN’ers? Geen subsidie. Kritisch op het omroepbestel? Wegwezen.

Ik ben geen voorstander van bezuinigingen op cultuur. Integendeel. Een land, een volk, wij allemaal hebben baat bij een goed ontwikkelde culturele samenleving. Of je nu van Jan Smit houdt of van het Metropole orkest maakt me niet uit.

Onbetrouwbare overheid?

Waar ik me echt zorgen over maak is de willekeur waarmee besluiten worden genomen en teruggedraaid in Den Haag. Vandaag krijgt het Metropole 7 miljoen subsidie en morgen? Gaat de hypotheekaftrek voor alle gevallen op de schop? Moet Griekenland opnieuw worden gered? Schaffen we de WW toch maar af? Of gaan we wegenbelasting heffen op rollators en rolstoelen?

Niet de overheid is onbetrouwbaar maar de politiek. Links en rechts.

Laatste  bericht: geld voor MO gaat ten koste van ander orkest en publieke omroep

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “Metropole orkest krijgt 7 miljoen euro

  1. Eind 2011 zou het MO 11,5 mln euro krijgen voor vier jaar, later werd dit weer teruggedraaid naar 0, nu gaat het naar 7mln. Per saldo heeft de overheid dus 4,5mln bespaard en maken ze ook nog eens goede sier met het “redden” van het MO
    Willekeur, ja waarschijnlijk wel. Zal het MO over vier jaar wel op eigen benen kunnen staan? Of wordt er dan weer om subsidie gevraagd?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: