Waar zouden we zijn zonder Photoshop?

Het is bijna niet meer voor te stellen dat er leven zonder Photoshop bestaat. Vind je een foto leuk of aantrekkelijk kom je erachter dat er is gephotoshopt

Je vindt het meisje dat liever wordt ondergezeken dan bont draagt zo sympathiek. Vergeet het maar. Photoshop. Laten we de werkelijkheid omdraaien. Als het niet is gephotoshopt is het niet echt. Zijn we gelijk van een hoop gezeur af. Alle mannen de buikjes kwijt en de vrouwen zijn prachtig. Armoede bestaat niet meer en Sandy kwam nooit aan land. Wat een heerlijke wereld zou dat zijn!

Verander de werkelijkheid. PhotoShop!

peta en photoshop
peta en photoshop

11 Comments

 1. Ik heb wel eens gephotoshopt. Meestal is dat herkenbaar, als dat niet zo is gaat het om een uitsnede.

  Like

  1. Selma says:

   Marijn, een foto is per definitie een uitsnede (van het grotere geheel dat je ziet terwijl je de foto maakt). Een uitsnede maken, door bijv. een landschap waterpas te maken, is geen fotoshop in de zin van aanranding van de realiteit.

   Like

 2. Met taal kan je een nieuwe realiteit creëren. Ik citeer Aad Breed: ‘Door het gebruik van taal, zijn we onze non-duale realiteit, de wereld om ons heen die onverbrekelijk EEN is, aan het opdelen in hapklare brokjes, om duidelijk te maken wat we voelen, bedoelen, vooral willen creëren.’ Als dat met taal kan, waarom dan niet met photoshop?

  Like

  1. Selma says:

   Omdat ik vind dat het niet kan. Realiteit is onverbiddelijk realiteit.
   Taalspelletjes van ene Breed kunnen wel. Maar het blijven spelletjes.

   Like

   1. 4x eens. Aad Breed is filisoof en heeft meerdere boeken gepubliceerd over dit onderwerp.

    Like

 3. Selma says:

  Ik maak sinds een jaar of 7 fotoblogs, heb nog nooit iets gefotoshopt.
  Ben ik nu onecht?

  Like

  1. In de nieuwe realiteit wel ja 🙂

   Like

   1. Selma says:

    De realiteit is altijd simpel de realiteit, denk ik, en verdraagt geen bijvoeglijke naamwoorden. Fotoshop gebeurt in de realiteit, maar is het niet.

    Like

 4. Waar je natuurlijk helemaal gelijk in hebt (met een t want etc. etc.) En niet daar heb je helemaal gelijk in … 😉 Soms zie ik iets over het hoofd, helaas. Mijn excuses! En bedankt voor de correctie.

  Like

 5. King Billy says:

  http://www.dradio.de/kulturnachrichten/2012110414/7/
  ‚Das Pixel bringt es ander Tag‘, ofwel, ‚de pixel brengt het aan het daglicht.‘ Vervalste foto’s. Sommige grote MSM organisaties werken met complete teams om de authenticiteit van foto’s vast te stellen. Pixel vergelijking is de truc.
  Nog ‘wat meer‘:
  http://pixelmechanics.de/
  Internet marketing.

  Like

 6. ank says:

  zo maken we de wereld een beetje (NEP) mooier !!

  Like

Comments are closed.