Waar zouden we zijn zonder Photoshop?

Het is bijna niet meer voor te stellen dat er leven zonder Photoshop bestaat. Vind je een foto leuk of aantrekkelijk kom je erachter dat er is gephotoshopt

Je vindt het meisje dat liever wordt ondergezeken dan bont draagt zo sympathiek. Vergeet het maar. Photoshop. Laten we de werkelijkheid omdraaien. Als het niet is gephotoshopt is het niet echt. Zijn we gelijk van een hoop gezeur af. Alle mannen de buikjes kwijt en de vrouwen zijn prachtig. Armoede bestaat niet meer en Sandy kwam nooit aan land. Wat een heerlijke wereld zou dat zijn!

Verander de werkelijkheid. PhotoShop!

peta en photoshop

peta en photoshop

11 thoughts on “Waar zouden we zijn zonder Photoshop?

  • Marijn, een foto is per definitie een uitsnede (van het grotere geheel dat je ziet terwijl je de foto maakt). Een uitsnede maken, door bijv. een landschap waterpas te maken, is geen fotoshop in de zin van aanranding van de realiteit.

   Like

 1. Met taal kan je een nieuwe realiteit creëren. Ik citeer Aad Breed: ‘Door het gebruik van taal, zijn we onze non-duale realiteit, de wereld om ons heen die onverbrekelijk EEN is, aan het opdelen in hapklare brokjes, om duidelijk te maken wat we voelen, bedoelen, vooral willen creëren.’ Als dat met taal kan, waarom dan niet met photoshop?

  Like

 2. Waar je natuurlijk helemaal gelijk in hebt (met een t want etc. etc.) En niet daar heb je helemaal gelijk in … 😉 Soms zie ik iets over het hoofd, helaas. Mijn excuses! En bedankt voor de correctie.

  Like

Comments are closed.