Rutte – II – de nieuwe bewindslieden

mark rutte
mark rutte

Wie zijn al die mensen?

Het kabinet Rutte twee wordt maandag gepresenteerd. De nieuwe bewindslieden staan te trappelen om de ambstbolides te bestijgen en op het pluche neer te vallen. Opvallende namen zijn Lilianne Ploumen op Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Jeanine Hennis-Plasschaert op Defensie. Maar de grootste verrassing is volgens de media Lodewijk Asscher als Vice-Premier en Minister van Sociale Zaken. 

Na een aantal jaren Jan-Kees de Jager op Financien zal de krullenbol van Jeroen Dijsselbloem even wennen worden. Ongetwijfeld een ‘heel bekwaam man…’ Op VWS blijft alles hetzelfde aan de top met Edith Schippers. Hoewel het is te hopen dat ze een iets minder opvallend jurkje aantrekt tijdens de bordesscene. Paars hebben we nu echt wel gehad! Hoewel, het stond haar wel goed. De wegen worden in goede banen geleid door Melanie Schultz en op Veiligheid en Justitie blijft Ivo Opstelten de grote trom roeren.

Eens kijken wie we nog missen. Timmermans! De nagel aan de doodskist van Job Cohen. Ik dacht altijd dat de laatste Judaskus zo’n 2.000 jaar geleden was gegeven. Bij de PvdA hebben ze een kort geheugen Als minister van Buitenlandse Zaken kan hij kennelijk weinig kwaad. Mits hij natuurlijk geen valse email over Angela Merkel laat lekken. En natuurlijk Plasterk op Binnenlandse Zaken. Kan hij mooi de Canal Parade voorbereiden. Aardige man. Leuke hoed.

Henk Kamp. Hij had het uitstekend nar zijn zin op Defensie vroeger. Komt nu op Economische Zaken. Kan hij mooi de puinhopen van Maxime Verhagen opruimen. Die het volgens zeggen nog niet eens zo slecht heeft gedaan. Op het nieuwe ministerie van Wonen en Rijksdienst mag Stef Blok een aantal provincies  samenvoegen. Tenslotte Jet Bussemaker op Onderwijs. Klasse. En nu maar hopen dat ze niet teveel gaat veranderen. Want ze is wel van de PvdA natuurlijk.

De hele club wordt aangestuurd door Mark Rutte. Als eerste onder zijn gelijken. Mark gaat er een succes van maken. Dat mag je afleiden uit zijn briljante zet met de inkomensafhankelijke zorgpremie. Geniaal hoe je de aandacht kan afleiden van de overige maatregelen. Afschaffen van het PGB, verkorten van de WW, verlagen van de hypotheekrenteaftrek en noem maar op.

Kamp, Dijsselbloem, Asscher, Schippers, Opstelten, Blok, Hennis, Bussemaker, Timmermans, Plasterk, Ploumen, Schultz

Foto’s ANP

Lees ook:
Tabel inkomensafhankelijke zorg
De oude bewindslieden
Inkomensafhankelijke zorg is bliksemafleider

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

7 thoughts on “Rutte – II – de nieuwe bewindslieden

  1. Voor de miereneukers die de plannen voor de eigen zorgbijdrage terecht tot op de cent nauwkeurig afkraken, een ‘vrouwenquote’ van 46.1538461% mag er zijn.Zonder Rutte, die, een beetje cijferblind is -50 miljard vergeten- 50%!
    Hiermee heeft Rutte II Merkel II, soms zijn aartsvriendin, soms het tegendeel, dik verslagen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: