Gouda in 52 blogs

Gouda
gouda op kaarsjesavond
gouda op kaarsjesavond

Gouda. Een plaats midden in Zuid-Holland, dicht bij Rotterdam. Steeds dichter bij Rotterdam kan je wel zeggen. Gouda is samen met Amsterdam wereldbekend. Gouda vanwege de kaas uiteraard. Binnen Nederland vooral vanwege de vermeende problemen met jonge Marokkanen. Op een grijze vrijdag zie ik de stadsmariniers door de straten dwalen …

Er wordt maar weinig over Gouda geschreven. Terwijl er net zoveel, of zelfs meer is te beleven dan in elk ander Nederlands provincieplaatsje.
Hier geen grootse (her)openingen van te lang gesloten musea. Geen Gay parade of bloemencorso. Wel een kaasmarkt die jaarlijks duizenden toeristen trekt en Kaarsjesavond met zang en reflectie. En een markt vol terrasjes en kroegen.

Gouda op Koninginnedag
Gouda op Koninginnedag

De markt in Gouda is wereldberoemd. Vooral het carillon op het stadhuis trekt de aandacht. Mijn stukjes zijn platvloerser en zullen vooral over de kroegen, terrassen en Gouwenaars gaan. Niet over de soort bier of het merk koffie. Daar hebben we het AD voor. Hoewel ik een lofzang op een buitengewoon geslaagd biertje niet kan vermijden.

Geen zware verhalen of toeristische praatjes. Ik ben de VVV niet!

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “Gouda in 52 blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: