Liever levenslang dan heulen met de vijand

victoire Ingabire
victoire ingabire
victoire ingabire

Victoire Ingabire Umuhoza

Op 21 april 2010 werd Victoire Ingabire Umuhoza gearresteerd op verdenking van het uitdragen van genocide-ideologie, divisionisme, en het propageren van terroristische activiteiten. Na de volgende dag op borgtocht te zijn vrijgelaten, werd zij op 14 oktober 2010 opnieuw gearresteerd vanwege de toevoeging aan de aanklacht van verdenking van het ondersteunen van terroristische activiteiten.

Helden zoals Victoire Ingabire Umuhoza zijn in Nederland alleen bekend bij een kleine groep mensen. Haar verhaal is niet uniek. De wereld kent veel vrouwen en mannen die net zoals zij in opstand komen tegen onrecht. Recent is in Pakistan Malala Yousafzai neergeschoten omdat zij opkomt voor het recht op onderwijs voor meisjes. Doordat zij al bekend was via de social media is dit door de wereldpers direct opgepakt. Victoire is geen hit op internet en daardoor relatief onbekend. Google op Victoire Ingabire Umuhoza en je krijgt 43.000 hits. Malala Yousafzai scoort ongeveer 70.100.000 hits.

Victoire Ingabire Umuhoza (geboren op  3 oktober 1968) is de voorzitter van de  Unified Democratic Forces (UDF); een coalitie van Rwandese oppositiepartijen. Veel leden van de UDF zijn actief in oa Rwanda, Europa, de Verenigde Staten en in Canada Zij was kandidaat voor de UDF bij de verkiezingen in Rwanda maar werd uiteindelijk uitgesloten van deelname. Momenteel zit ze gevangen op beschuldiging van terrorisme en het bedreigen van de nationale veiligheid. Victoire heeft drie kinderen en is getrouwd met Lin Muyizere. Het gezin woonde tussen 1994 en 2010 in Zevenhuizen.

Een rechtbank in Rwanda heeft het vonnis tegen Victoire Ingabire deze week opnieuw uitgesteld. Het is de derde keer dat de uitspraak wordt uitgesteld.

related articles

Victoire Ingabire official website

Victoire Ingabire Umuhoza op Facebook

Malala Yousafzai op Facebook

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

6 thoughts on “Liever levenslang dan heulen met de vijand

 1. ‘Nieuwe post op WitchWithaView

  test
  by Witchwithaview’

  toont mijn email

  “Oops! That page can’t be found.
  It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search?”

  antwoord WordPress.

  Impliceert uiteraard niet dat de test is mislukt.

  Like

   1. Je schrijft raadsels, ‘storiy’, ‘IFTTT’. Geen zin om op zaterdagavond wikipedia te bestuderen. Gefeliciteerd, in ieder geval met het welslagen van de test. Gelukkig is het geen A-bom.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: