Cora lust geen van Dobben kroketten

Van Dobbe kroketten
Van Dobbe kroketten
Van Dobbe kroketten

Van Dobben kroketten en bitterballen wordt niet opgeslokt door veelvraat Mora. Voor de echte connaisseur goed nieuws natuurlijk. Volgens het persbericht gaf de NMa geen toestemming om het merk Van Dobben te handhaven omdat het nieuwe bedrijf een te sterke marktpositie zou krijgen.

Ik geloof er helemaal niets van. De NMa heeft hier helemaal niets mee te maken. Uit niet zo heel betrouwbare bron ben ik te weten gekomen dat de Nederlandse Bond van Snackbar exploitanten een lobby in Den Haag heeft gehouden om de fusie te voorkomen. Op een druilerige dinsdagmorgen stapten ze in de bus om een  publiciteitsgeile parlementariër voor de snackkar te spannen. En toeval of niet, de eerste die ze tegenkwamen was Diederik Samsom zelf.

Diederik is de ultieme kroketten fetisjist. Een eenvoudige Cora kroket zal hij niet snel naar binnen schuiven. De BvSe kon haar geluk niet op. Binnen vijf minuten was de zaak rond. Geen kabinet met de PvdA erin als de krokettenfusie niet van tafel gaat. Hij schijnt te hebben gezegd: ‘Deze fusie tussen Mora en van Dobben begint te lijken op de marktwerking in de zorg. Te groot, onbetaalbaar en veel te weinig handen aan de vetpan. Ik zal me hiertegen verzetten.’

Van Dobben kroketten is Nederlands erfgoed. Net zoals de KLM, Albert Heijn, de Hema en frikandel dat zijn. Dat moet je niet verkwanselen. Die moet je in het eigen vet laten gaarkoken. Groter is niet altijd beter. En zeker niet lekkerder.

Van Dobben kroketten. Net zo lekker als Mila Kunis. Daar kan Cora van Mora niet tegenop.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “Cora lust geen van Dobben kroketten

  1. Als er íets is, dat symbool staat voor de gemakzuchtige
    ‘uit-de-muur-sorry-moet-kunnen” Nederlands eetcultuur, dan zijn het wel kroketten en frikandellen. Dan toch maar liver een Frankfurter met Sauerkraut en vers, knapperig gebakken broodje in plaats van kadetjes.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: