Mila Kunis – de mooiste vrouw op aarde …

mila-kunis

mila kunis

Mila Kunis is de mooiste vrouw op aarde.

Eigenlijk is het geen vrouw maar een planeet, of een verre ster. De reis er naartoe is lang, vol gevaren en de kans dat je er komt heel klein. En ben je eindelijk aangekomen dan moet alles perfect functioneren anders is het direct over. Daarom denk ik liever niet aan perfecte vrouwen.

twiggyTrouwens, wat nu mooi is kan morgen worden verfoeid. Ergens in de jaren 50 van de vorige eeuw leefde Twiggy. Een broodmager meisje in minirok dat gold als supersensueel. Inmiddels hebben we dat type het etiket anorexia opgeplakt en vallen we op vollere figuren. De dames in de Dove reclame zijn op dit moment de echte vrouwen. Vol en vrolijk.

En hoe zit het dan met extreem overgewicht? Is het aantal kinderen met overgewicht niet vele malen groter dan kinderen die extreem dun zijn? Kijk maar eens om je heen in het winkelcentrum. Je struikelt er bijna over de pubers met een flesje energiedrink in de ene, en een snack in de andere hand. En het zijn niet alleen de pubers die veel te dik zijn. Ook de ouderen sjouwen een pondje vet teveel mee. Je kan erop wachten dat de dames van Dove binnenkort in de ban worden gedaan en er een ‘gedragscode’ komt om stevige modellen te weren.

De mooiste vrouw op aarde is de toverspiegel van de maatschappij. Het ideaalbeeld waaraan alle vrouwen moeten voldoen. Elke vrouw kijkt ’s-morgens in de spiegel. In bijna alle gevallen hebben ze iets op zichzelf aan te merken. Hoe dikker de massa, hoe dunner de perfecte vrouw. En omgekeerd.

Het is onbegonnen werk om je daar tegen te verzetten. En waarom zou je ook. Je moet toch iets te dromen over houden? Zou Mila ook elke morgen in de spiegel kijken? En iets op zichzelf aan te merken hebben? Zou ze ook jaloers zijn op de mooiste vrouw van de wereld van morgen?

Follow my blog with Bloglovin

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “Mila Kunis – de mooiste vrouw op aarde …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: