Ik eet liever poffertjes

polyp power wave gouda kermis

polyp power wave gouda kermis

Druk gebarend lopen ze over de Grote Markt. De jongens dragen Nickelson jacks boven sweatpants. Het haar lang of niet aanwezig. De meisjes lopen op UGG’s. Ze zijn of geblondeerd of blond. Behangen met glitters en kettingen.

Vanuit elk dorp in de verre omtrek komen ze naar Gouda. Uit Stolwijk, Bergambacht, Vlist en Haastrecht. Uit vergeten dorpen en verlaten buurten. Op deze zaterdagavond is de anders zo rustige binnenstad een heksenketel. De muziek is oorverdovend en maakt elk gesprek onmogelijk. Moet kunnen voor die vijf dagen in het jaar.

Er staat een grote rij voor de frietkraam. Jammer. Dan maar een ‘gezonde’ pizza in de oven geschoven. Friet is gelukkig erg slecht voor me.. Voorzichtig loop ik tussen de mensen door naar de uitgang van de markt. Voor me lopen een jongen en een meisje.  Zij is een kilo of dertig te zwaar maar toch heeft ze zich in haar jeans weten te hijsen.

Twee dikke benen met daarboven een kolossale kont. De vetrollen bollen over haar riem heen. De laarzen die ze draagt zijn afgezet met gordijnknopen en behangen met leren slierten. Het mierzoete roze jasje ontbreekt natuurlijk niet. In tegenstelling tot de andere meisjes heeft ze geen blond- maar pikzwart haar. De magere jongen naast haar heeft waarschijnlijk geen stromend water thuis. Zijn halflange haar glanst vettig. Voor de Polyp blijven ze staan.

‘Durf jij?’ Haar stem is laag en sensueel. Een groter contrast met haar uiterlijk is nauwelijks denkbaar. Met mijn ogen dicht zou ik zweren dat Carice van Houten voor me staat … De jongen kijkt haar aan. ‘Als jij gaat doe ik met je mee.’ Hij kijkt niet erg enthousiast. Het meisje begint zachtjes te lachen. Weer lopen de rillingen over mijn rug. ‘Ik ga ook liever poffertjes eten. Maar ik dacht dat jij het leuk zou vinden!’

Ik schaam me een beetje. Ik ben te veel op het uiterlijk afgegaan. Twee verliefde mensen die samen uit zijn. Het cliche ‘schoonheid zit van binnen’ spookt door mijn hoofd.

De Goudse kermis is weer begonnen.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: