PvdA en SP ‘gevaarlijke cocktail’ volgens Frits Bolkestein in de Telegraaf

Frits Bolkestein
Frits Bolkestein
Frits Bolkestein

De Telegraaf zet alle zeilen bij om het ‘linkse gevaar’ af te stoppen. De politieke roeptoeter van rechts Nederland schroomt niet om te waarschuwen voor maoïstische toestanden bij de SP en het activistische verleden van Diederik Samsom.

Zou de verzuiling weer toeslaan? Krijgen we binnenkort weer PvdA zomerkampen en katholieke inloopfeesten? Het zou me niet verbazen. De klassieke tegenstelling tussen links en rechts is weer helemaal terug. Lees het volgende interview met Frits Bolkestein in de Telegraaf maar.

Een kabinet met daarin de PvdA en SP is een ’gevaarlijke cocktail’ voor Nederland. Daarvoor waarschuwt voormalig VVD-leider Frits Bolkestein in een interview in De Telegraaf.

“De SP is een partij met een maoïstisch verleden en Diederik Samsom heeft een activistisch verleden bij Greenpeace. Iedereen die denkt dat bij een PvdA-zege de soep niet zo heet wordt gegeten, moet zich morgen toch nog eens op het hoofd krabben”, aldus Bolkestein. „Samsom heeft zelf gezegd dat hij liever regeert met de SP dan met de VVD. Stel nu eens dat de PvdA 35 zetels krijgt en de SP 25, dan zijn er nog maar 16 zetels nodig. Die vinden ze echt wel hoor. Bij D66 en/of het CDA.”

Het imago en de handelspositie van Nederland lopen volgens de prominente liberaal dan ernstig risico. „Deze verkiezingen worden niet voor niets scherp gevolgd door de buitenlandse media. Die zijn nu extra nieuwsgierig. Een combinatie van PvdA en SP is linkser dan Wim Kok ooit was, waarmee ik in een Paarse coalitie zat.

Bron: Telegraaf

Lees ook:

De politieke roeptoeters

Klassieke verkiezingen oneliners

Merkwaardige uitslag Carré debat 2012

Mark Rutte looking at things

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “PvdA en SP ‘gevaarlijke cocktail’ volgens Frits Bolkestein in de Telegraaf

  1. Ach, een markt-fundamentalistische drol van Bolkestein kan er ook nog wel bij in de framing. Daar is de telegraaf voor.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: