Merkwaardige uitslag Carré debat 2012

De grafiek van de uitslag van het Carré debat 2012 zit merkwaardig in elkaar.  De volgorde van de lijsttrekkers lijkt willekeurig te zijn maar dat is natuurlijk niet zo. Niets is toevallig. 

uitslag Carré debat 2012
uitslag Carré debat 2012

Het Carré debat 2012

Als je naar een internet pagina kijkt dan zal je van linksboven naar beneden lezen en rechtsboven eindigen. Hierdoor wordt de aandacht wel erg op Rutte van de VVD gevestigd. Het midden trekt vervolgens de aandacht. En laat daar nu net PvdA-er Samsom staan! Hier wordt de strijd om premierschap aangezwengeld.

De indeling van de grafiek, grote partijen links en kleine partijen rechts lijkt gebaseerd op de voorspellingen van een week geleden. Voor een eerlijk beeld zou het beter zijn geweest als van links naar rechts de uitslag in de juiste volgorde zou staan.

De foto’s van de lijsttrekkers

lijsttrekkers PVV, CDA, D66, VVD, Christenunie, GroenLinks, PVDA, SP
lijsttrekkers PVV, CDA, D66, VVD, Christenunie, GroenLinks, PVDA, SP

De foto’s zijn slecht genomen. Samson kijkt je recht aan, Buma uit de hoogte, Pechtold loenst, Rutte ziet je niet staan, Slob wordt het allemaal teveel, Roemer ziet ze vliegen en Sap ‘kijkt zo lief’. En Wilders? Dwars door je heen.

Ook de positie is belangrijk. Zet je Wilders links dan straalt hij veel meer gezag uit. Samsom op rechts is een verliezer. Rutte kijkt je rechtstreeks aan en heeft de verkiezingen al gewonnen.

Bekijk hier het hele Carré debat 2012 met de lijsttrekkers van CDA, PvdA, VVD, SP, GroenLinks, Christenunie, PVV en D66.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “Merkwaardige uitslag Carré debat 2012

  1. Maakt het werkelijk iets uit? Politici die zichzelf verbeteren en mede verantwoordelijk zijn voor de beslissingen van hun voorgangers, vaak gedicteerd tijdens paritijcongressen, zijn de bekende spelden in een hooiberg.
    Merkwaardig dat Schäuble een dag later voor de zoveelste keer herhaalde wat Rutte over Griekenland wist te melden. En SAmson naadloos aansluit bij zijn collega’s Gabriel en Steinmeier.
    Merk toch hoe merkelwaardige authenciteit de verkiezingen bepaalt. .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: