Emilie – SP – Roemer stort in …

Het opgestoken vingertje van de SP
Roemer waarschuwt ons voor Europa

Het was te verwachten. De SP stort in … de peilingen.

Volgens ‘iedereen’ was het optreden van Roemer in het premiersdebat dermate zwak dat een afstraffing niet kon uitblijven. Toch denk ik dat de oorzaak dieper ligt. Nederland is het zat om te experimenteren met haar politieke keuzes.

Na Pim Fortuyn, de LPF en de PVV dreigt het gezond verstand toe te slaan.

De boodschap van het CDA, rot verpakt dat wel, is zo gek nog niet. De crisis kan alleen door het ‘midden’ worden opgelost. Via de traditionele partijen. Of via coalitievorming die een middenkoers oplevert. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Er zal altijd een flink percentage kiezers op de flanken van de politiek, de SP en de PVV blijven stemmen, maar de meerderheid van de Nederlandse kiezer gaat voor zekerheid.

Zou de boodschap – Een stem op de SP/PVV is een stem tegen Europa – eindelijk op haar juiste waarde worden geschat?

De SP is woensdag flink gezakt in De Stemming van actualiteitenrubriek EenVandaag. In deze peiling door bureau Intomart GfK komt de partij van Emile Roemer uit op 30 zetels, 8 minder dan vorige week. De VVD zakt ook, van 35 naar 33 zetels.

De PvdA stijgt ook in deze peiling. Ze haalt 21 zetels. Dat zijn er nog steeds 9 minder dan bij de vorige verkiezingen, maar wel 4 meer dan een week terug. De PVV haalt 18 zetels, 3 meer dan vorige week, maar 6 minder dan bij de vorige verkiezingen. D66 komt op 14 zetels (4 meer dan bij de vorige verkiezingen), het CDA op 13 (9 minder dan bij de vorige verkiezingen), de ChristenUnie op 7 (plus 2 vergeleken bij de vorige verkiezingen), GroenLinks 4 (min 6), de SGP 3 (plus 1) en de PvdD 3 (plus 1). 50Plus zou met 4 zetels in de Kamer komen.

De verschuivingen lijken het gevolg van het lijsttrekkersdebat bij RTL van zondagavond. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom werd daar als winnaar gezien. Volgens Intomart GfK verliest de SP 3 zetels aan de PvdA en één aan PVV, 50Plus en D66. De rest wordt verdeeld over andere partijen.

Bron: Welingelichtekringen

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

One thought on “Emilie – SP – Roemer stort in …

 1. DeSP heeft de fout gemaakt door té anti-EU te zijn. Dat had anders gekund door te stellen dat de SP een andere EU wil. Niet alleen democratischer, maar ook een efficientere organsiatie, herziening landbouwbeleid, bemoeizucht.
  ‘Over my dead body’ getuigt niet van wérkelijk inzicht in de brede Europese maatschappelijke verhoudingen.
  Evenmin het antwoord op de vraag of Roemer in de euro geloofde:
  “Eh…. Ja, maar eigenlijk´had de euro er niet moeten zijn.”
  Dom, daarmee zert hij zich aan twee kanten buitenspel.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: