Waarom je creatiever wordt in een bruisend café

Als je gedwarsboomd wordt in je creativiteit of het vinden van een oplossing, zoek dan niet de bibliotheek op maar een bruisend café of coffee corner.

Amerikaanse wetenschappers voerden experimenten uit om te bekijken hoe omgevingsgeluiden creativiteit beïnvloeden. In vergelijking met een relatief rustige omgeving (50 decibel) en een gematigd niveau van het omgevingsgeluid (70 dB) werden de deelnemers creatiever. Lawaai werkt weer contraproductief.  Volgens de wetenschappers creëert een bescheiden achtergrondgeluid genoeg afleiding om mensen aan te zetten tot creatiever te denken.

“In plaats van je op te sluiten in een kamer, is het beter je comfort zone te verruilen voor een relatief lawaaiige omgeving. Die kan je hersenen aanzetten tot abstract te denken, en dus tot het genereren van creatieve ideeën.”

Bron: The Atlantic

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “Waarom je creatiever wordt in een bruisend café

  1. hmmm… maar de grens tussen omgevingsgeluid en lawaai is wel weer een lastige hoor, en als je omgeving te leuk is, doe ik zelf echt niets creatiefs meer, nou ja, mijn omgeving vermaken dan, dat is misschien ook een vorm van creativiteit…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: