Wind

De wind maakt me onrustig, Er is te veel wind om te zeilen, er is te veel wind om zonder overdreven hoge hartslag in de kroeg aan te komen. De wind belemmert me het dromen, anders kon ik nog wel een verhaal schrijven over liefde en verleiding, maar vandaag? Vandaag waait het te hard om aan slanke lijven, stomende sex of intense hoogtepunten te denken.

Zuchtend leg ik m’n boek neer, en staar moedeloos naar buiten. Ik ben een prachtig reisverhaal van Cees Nooteboom over Patagonia aan het lezen. Subliem geschreven, je kan de spitse bekken van de lama’s bijna aanraken. Toch voel ik me onbehagelijk. Als een grauwsluier op een pasgewassen tafellaken.

De schoorsteen staat als een valse dwarsfluit te blazen, zo hard waait het. De lokale troetelduif vliegt ondersteboven voorbij, pootjes in de lucht, klaar voor de middagwip. Ha, kijk daar word ik al wat vrolijker van: ik zie die duifjes de liefde al vliegend bedrijven!

Ergens in de afgelopen week zijn de blog awards uitgereikt. Meen dat ze zo heten, maar hang me er niet aan op. Geenstijl zal wel gewonnen hebben, maar er was ook meisjesvrouw genomineerd. Weet niet echt een goede term voor een vrouw van veertig plus die schrijft als een huppelkutje van twintig. De Amerikanen hebben daar stapels namen voor, Cougar, MILF, enzo. Maar goed. Een vrouw die van leuke dingetjes houdt, jonge jongens en handbediening. En daarvan verslag doet in haar blogje. Deze aflevering ging over de elektrische uitvoering van de eenvinger methode…

Laat maar. Ik ga niet herhalen wat voor heerlijke momenten ze allemaal heeft beleefd. Daarvoor waait het te hard, en bovendien als ik iets erotisch wil lezen schrijf ik het zelf wel! En doe ik het veldwerk natuurlijk. Wind. Nog steeds heel veel wind.

Een aantal jaren geleden zat ik naar een film te kijken met Kathleen Turner. ‘Body heat’ . Er waait een bloedhete verschroeiende wind, de windlichten flikkeren en de man staat buiten. In een witte jurk, zo’n cliché ding die meer onthuld dan bedekt staart ze hem aan vanachter de getraliede ramen. De film zit vol foute cliché’s als ik eraan terug denk, maar who cares. Ik was dertig jaar jonger dus ik zag alleen een natte droom op het beeldscherm. Wild loopt de man om het huis heen, alle deuren zijn op slot natuurlijk, en smijt tenslotte een stoel door het raam. Om zich direct op haar te storten. Wat wind al niet met je kan doen!

Al met al knap je hier wel vanop! Hoewel … Kathleen Turner zou mijn moeder, nou ja bijna, kunnen zijn. En dat is toch weer tamelijk ontnuchterend … Blowing in the wind.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

7 thoughts on “Wind

 1. ik zag gister Benali boekt
  en was onder de indruk van maarten ´t hart
  een schrijver waar ik altijd met een grote boog om heen liep
  en nu niet meer begrijp waarom

  raar hoe je ineens een heel ander beeld kan krijgen
  van iemand of iets

  Like

  1. Maarten ‘t Hart. . Ik heb zijn boeken gelezen en krijg er een onbehagelijk gevoel van. Teveel religie, te weinig doorvoelde emotie. Het blijft teveel aan de oppervlakte. Maar jammer dat ik Benali boekt niet heb gezien. Even op uitzending gemist kijken, verander ik wellicht van mening.

   Like

 2. wind? ja…maar niet in de zin van stormachtig hier
  wel veel miezerigheid en kou
  erg maarts op zijn slechtst

  body heat…een film waar je het warm van kreeg
  sindsdien vallen luxaflex mij altijd op
  dat vond ik een opvallend motief in de film

  Like

  1. Bedankt voor je reactie. De wind zit tussen mijn oren denk ik… Wat mij het meeste is bijgebleven van die film is dat windorgel en dat opzwepende getingel.

   Like

 3. Wind,
  verbazingwekkend
  laat zich niet zien
  nooit

  toch

  raast hij door je heen
  om je heen
  slaat met alle kracht
  doorheen je denken

  bovendien

  heb je hem altijd tegen

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: