Categories
General interest

Wind

De wind maakt me onrustig, Er is te veel wind om te zeilen, er is te veel wind om zonder overdreven hoge hartslag in de kroeg aan te komen. De wind belemmert me het dromen, anders kon ik nog wel een verhaal schrijven over liefde en verleiding, maar vandaag? Vandaag waait het te hard om aan slanke lijven, stomende sex of intense hoogtepunten te denken.

Zuchtend leg ik m’n boek neer, en staar moedeloos naar buiten. Ik ben een prachtig reisverhaal van Cees Nooteboom over Patagonia aan het lezen. Subliem geschreven, je kan de spitse bekken van de lama’s bijna aanraken. Toch voel ik me onbehagelijk. Als een grauwsluier op een pasgewassen tafellaken.

De schoorsteen staat als een valse dwarsfluit te blazen, zo hard waait het. De lokale troetelduif vliegt ondersteboven voorbij, pootjes in de lucht, klaar voor de middagwip. Ha, kijk daar word ik al wat vrolijker van: ik zie die duifjes de liefde al vliegend bedrijven!

Ergens in de afgelopen week zijn de blog awards uitgereikt. Meen dat ze zo heten, maar hang me er niet aan op. Geenstijl zal wel gewonnen hebben, maar er was ook meisjesvrouw genomineerd. Weet niet echt een goede term voor een vrouw van veertig plus die schrijft als een huppelkutje van twintig. De Amerikanen hebben daar stapels namen voor, Cougar, MILF, enzo. Maar goed. Een vrouw die van leuke dingetjes houdt, jonge jongens en handbediening. En daarvan verslag doet in haar blogje. Deze aflevering ging over de elektrische uitvoering van de eenvinger methode…

Laat maar. Ik ga niet herhalen wat voor heerlijke momenten ze allemaal heeft beleefd. Daarvoor waait het te hard, en bovendien als ik iets erotisch wil lezen schrijf ik het zelf wel! En doe ik het veldwerk natuurlijk. Wind. Nog steeds heel veel wind.

Een aantal jaren geleden zat ik naar een film te kijken met Kathleen Turner. ‘Body heat’ . Er waait een bloedhete verschroeiende wind, de windlichten flikkeren en de man staat buiten. In een witte jurk, zo’n cliché ding die meer onthuld dan bedekt staart ze hem aan vanachter de getraliede ramen. De film zit vol foute cliché’s als ik eraan terug denk, maar who cares. Ik was dertig jaar jonger dus ik zag alleen een natte droom op het beeldscherm. Wild loopt de man om het huis heen, alle deuren zijn op slot natuurlijk, en smijt tenslotte een stoel door het raam. Om zich direct op haar te storten. Wat wind al niet met je kan doen!

Al met al knap je hier wel vanop! Hoewel … Kathleen Turner zou mijn moeder, nou ja bijna, kunnen zijn. En dat is toch weer tamelijk ontnuchterend … Blowing in the wind.

By Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

7 replies on “Wind”

ik zag gister Benali boekt
en was onder de indruk van maarten ´t hart
een schrijver waar ik altijd met een grote boog om heen liep
en nu niet meer begrijp waarom

raar hoe je ineens een heel ander beeld kan krijgen
van iemand of iets

Like

Maarten ‘t Hart. . Ik heb zijn boeken gelezen en krijg er een onbehagelijk gevoel van. Teveel religie, te weinig doorvoelde emotie. Het blijft teveel aan de oppervlakte. Maar jammer dat ik Benali boekt niet heb gezien. Even op uitzending gemist kijken, verander ik wellicht van mening.

Like

wind? ja…maar niet in de zin van stormachtig hier
wel veel miezerigheid en kou
erg maarts op zijn slechtst

body heat…een film waar je het warm van kreeg
sindsdien vallen luxaflex mij altijd op
dat vond ik een opvallend motief in de film

Like

Bedankt voor je reactie. De wind zit tussen mijn oren denk ik… Wat mij het meeste is bijgebleven van die film is dat windorgel en dat opzwepende getingel.

Like

Wind,
verbazingwekkend
laat zich niet zien
nooit

toch

raast hij door je heen
om je heen
slaat met alle kracht
doorheen je denken

bovendien

heb je hem altijd tegen

Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s