#Openhuizendag

Kijken, kijken, niet kopen. En gluren bij de buren. Kan me bijna niet voorstellen dat als je echt op zoek bent naar een ander huis je perse vandaag de moed bij elkaar hebt geraapt om in het huis van je dromen binnen te stappen. Een huis koop je toch niet in een emotionele opwelling? Het doet mij teveel denken aan Valentijnsdag. Je moet eraan meedoen want iedereen doet het. Ik zou wel eens willen weten hoeveel huizen er zijn verkocht aan mensen die dit moment als beslissend hebben aangegeven.

Op Twitter kreukelt het nu opeens van de versgebakken appeltaarten, geweldige appartementen maar vooral van mensen die geen bezoek krijgen. Natuurlijk! Bij iedereen staan de rijen voor de deur. Het loopt storm. Geloof je het zelf? Maar … ik had het even gemist anders had ik ook wel meegedaan. Gewoon nieuwsgierig. Tenslotte kom normaal niet in de slaapkamer van een wildvreemde man of vrouw nietwaar? En wat zouden ze voor bankstel hebben?

Voor daklozen ook een mooie gelegenheid. Even uit de regen, overal appeltaart en koffie. Vooral die appeltaart! Hoe origineel kan je zijn!? Iemand bij mij uit de buurt tweet 5x achter elkaar dat hij zulke lekkere appeltaart heeft. Begin een café!

Huizen kan je aan de straatstenen niet kwijt. Feit. Ook niet met appeltaart.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

3 thoughts on “#Openhuizendag

 1. Behalve alle koop- en verkoop perikelen
  zijn de Te Koop huizen op die dag veel mooier opgeruimd
  en “opgepoetst” dan alle andere dagen als men erin “woont”.
  Zo worden het allemaal “spookjes”
  die niet meer Te Koop // Te Betalen zijn.

  Like

 2. Een koffiehuis met huisgemaakte appeltaart of een coffeeshop met zelfgemaakte appelcake, een leuke manier om bezoek te krijgen?
  Hier om de hoek wil men alsnog 550 goede huurwoningen slopen om 300 koophuizen te bouwen!
  Jammer genoeg zijn de straten ook al aan het verzakken.
  Misschien dat nieuwe straatstenen een idee zijn?

  Marktwerking blijft een vreemd iets.

  Like

  1. Rob,

   Die huizen kunnen ze niet verkopen zolang de banken ons twee keer voor de ‘crisis’ laten betalen: eerst via het belasting-infuus en daarna via de kunstmatig hoge hypotheekrente. Los van bonussen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden die jij en ik moeten ophoesten. Ben niet direct een ‘linkse’ stemmer, maar sommige dingen zijn onrechtvaardig en a-sociaal. Huurhuizen moeten beschikbaar zijn voor iedereen die onder een bepaalde inkomensgrens zit. Bedankt voor je reactie!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: