Hooikoorts?

Het hooikoorts seizoen is losgebarsten. Tenminste, volgens mijn snotterende neus en tranende ogen. Niet volgens weeronline. Er zijn geen pollen van betekenis. Nou, als je alle papieren zakdoeken die ik al gebruikt heb achter elkaar zou leggen … Dan kom je wel tot het eind van de tuin! En dat is geen milieupostzegel. Pollen. Mijn plaaggeest zou de Berk zijn. Stoere boom, komt zelfs op Groenland en IJsland voor. Een boom die door de Germanen, rare jongens trouwens, als meiboom wordt ingezet. In Scandinavië wordt hij/zij gebruikt bij het midzomernacht feest. Volgens de Viking is de Berk de geest van een mooie vrouw … Ha! Kijk, dat spreekt me wel aan. Alleen …

De Berk bloeit nog niet. Pas in mei las ik. Zou het dan toch een gewone verkoudheid zijn? Of word ik geplaagd door Els, Hazelaar of ander hout? Lekker belangrijk!

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

4 thoughts on “Hooikoorts?

 1. Op mijn werk kijk ik uit op prachtige bloeiende Japanse sierkersen. Meestal bloeien die in de maand mei.
  Sterkte met je hooikoorts.
  Vriendelijke voorjaarsgroet.

  Like

 2. Heel belangrijk is zulk een kleine mededeling.
  Ik kroop eens even onder een bloeiende hazelaar, foto’s van beneden naar boven, weer eens wat anders.Daardoor heb ik de rest van de dag tranende ogen en snotterdesnot neus gehad, inderdaad zakdoekjes niet aan te slepen.
  De volgende dag was het over.
  Deze dagen zullen in het voorjaar voor mij vaker voorkomen.
  Zo heeft elk voordeel een nadeel.
  Geniet van het mooie voorjaar!

  Like

  1. Ga ik doen Ank! En als het niet buiten kan dan maar achter de mac, kan ik van het voorjaar genieten door naar jouw foto’s te kijken!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: