De Kip Kompakt

Ik las vanmorgen in de Telegraaf dat de failliete boedel van Kip is overgenomen door ‘De Boedelbak’. En de directeur op kamers boven de fabriek woont. Terwijl die Kip kampeerwagens zo comfortabel zijn. Merkwaardig bericht.

Kip is net zo ‘Nederlands’ als de KLM en Hema rookworst. Toen de club een paar geleden over de kop ging was ik net van plan zo’n ding te overwegen. Last van rug en een vlaag van verstandsverbijstering. Maar een ding was zeker: als er een sleurhut moest komen werd het een Kip.

Als ik niet meer kan kamperen met de tent koop ik er een. Een Kip. Een scharrelkip, dat wel natuurlijk, geen boudoir op wielen.

Je eigen toiletje, keukentje en niet te vergeten een goed bed! Heel wat anders dan de keiharde ondergrond waarop je ligt met je matje. En als je dan een keer de liefde wil bedrijven, zachtjes want het tentdoek is dun … Dan hebben we blauwe plekken op plaatsen die je niet kan verzinnen. Zo’n Kip staat goedmoedig wat te schudden, trilt een beetje mee op het ritme van de liefde maar biedt tenminste bescherming tegen al te mee hijgerige buren…

De Kip Kompakt. De directeur moet een wijs man zijn. Niet dat hij enige ervaring heeft in caravans, maar naar eigen zeggen zat hij toch al in de trekhaak business dus waarom niet? Er zouden meer van dergelijke ondernemers moeten zijn. Ik hoop wel dat hij een beetje liefde voor het product heeft en niet alleen de budgetten bekijkt. Teveel bedrijven gaan kapot omdat het management alleen de omzet belangrijk vind. Er moet meer gebeuren om een bedrijf tot een succes te maken!

Ik heb wel een idee hoe het aan te pakken. Maak niet alles, concentreer je op een klein segment van de markt en excelleer! Maak de mooiste krielkip die er is. Zet er lichtmetalen 17 inch velgen onder, een boxspring matras van onbetaalbare kwaliteit en hang hem achter een Mini of cabrio. Iedere Oud-Zuid bewoner aan de minikip! Verdubbel de prijs en verleen service op locatie. Als je een Kip koopt ben je retecool, supercool of wat dan ook nu de beste term is. Trouwens: de hint over die Mini hebben ze al opgepakt…

Hmm, als ik dit zo opschrijf krijg ik zin om naar de winkel te scheuren. Bijna jammer dat ik net een boot heb gekocht.

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

2 thoughts on “De Kip Kompakt

    1. Ha Rob,
      Nou ik ook. Vind het toch nog steeds niets zo’n doos achter de auto. Zolang het kan kampeer ik! Met een 30 jaar oude Plutoniel van Carl Denig! (We zijn nog steeds erg verliefd, vandaar haha!)

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: