Het meisje met het hamertje

Direct stapelverliefd, op het meisje met het hamertje. Wat was ze mooi!

Ze deed de deur van de spreekkamer open, keek me met haar bruine ogen glimlachend aan en vroeg of ik ‚Meneer Smits’ was. En dat was ik. Hobbelend strompelde ik naar binnen nadat ze me een hand had gegeven. ‚Wat ik mankeerde?’ De zin maakte ze,  charmant lachend niet af … Zuchtend als de man die ik ben ging ik, trachtte ik te gaan zitten. ‚U heeft last van uw rug?’ Weer die lieve glimlach.

Ze had een geruite blouse aan, haar jeans een tweede huid, een donkere bril. Bruin krullend haar en prachtige wimpers. Model bezemsteel. Of ik mijn bovenlijf wilde ontbloten … Ik voelde een schok toen ze mijn rug aanraakte en haar lange sterke vingers masserend langs mijn ruggengraat gleden om vlak boven mij stuitje te stoppen. En daar even bleven treuzelen.
Gaat u maar even liggen, op uw rug. Langzaam boog ze zich voorover, haar blouse viel open, onthulde haar borstjes, geen houden meer aan, ze lachte haar lieve glimlach en ..

pakte een hamertje uit een laatje, tilde mijn been op en gaf een hengst op mijn knie. Auw!

Wat was ze mooi! Terwijl ik de tranen uit mijn ogen wreef moesten we lachen, even waren we dicht bij elkaar…

Een kleine verliefdheid – Zomaar

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

9 thoughts on “Het meisje met het hamertje

 1. beste geert

  dit kortverhaal, ook het vorige, en de diepte van gedachten gelezen. mijn oordeel: ronduit schitterend. ik wil niet flauw doen, wil me ook niet aanstellen, maar toch even dit: in jou herken ik een meester.

  luchtig, compact, bijwijlen snedig, met een ingehouden gevoeligheid en mooi verwoord – zo zijn zijn jouw verhalen. zo moeten we schrijven, geert! jij kan wat ik, met mijn duizenden woorden, nog niet kan: me beperken tot een kort kort kort verhaal, een juweeltje van taal.

  heb je toegevoegd aan mijn favorieten.

  een prettig eindejaar!

  yasmin

  Like

 2. en dan ontdek ik juist dat hier nog een merel bij je langs komt, zal ik dan maar mijn echte naam (die je ook ontdekt op mijn blog ) bij naam zetten …

  Like

  1. Merels zijn mooie vogels, de tuin zit er vol mee en ik geniet er elke dag weer van … Maar Micheline is een heel bijzondere naam! Dank je voor je bezoek!

   Like

 3. bedankt om langs te komen. Ik kom hier even bij je kijken en ja zeg wat schrijf je ontzettend mooi. Ik heb genoten van het meisje met het stokje en van het meisje met het hamertje.

  Kom hier vast en zeker terug.
  Dank je ook voor het linkje, straks of morgen als ik wat meer tijd heb geef ik je er ook eentje zodat ik veel gemakkelijker bij je langs kan komen

  Like

 4. een blik die alles zegt
  niets hoeft worden uitgelegd
  flits van één seconde
  twee harten elkaar gevonden
  even zijn twee mensen één
  dan gaan ze weer elk heen
  dit moment in eeuwigheid
  raken we nooit meer kwijt

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: