Tuinieren

Een mooie manier om lekker buiten te spelen. Plantjes verpotten, aarde omspitten, harken. Als je er goed naar kijkt is het, behalve leuk, ook merkwaardig. 
Elk voorjaar vind er een stormloop plaats op de lokale tuincentra, de Gamma’s en Praxissen. Er moet een nieuwe ‘Tuintrend’ omarmt worden. 
De laatste modelletjes stoelen, potten, en planten worden tegen het modebeeld gehouden.  En gekocht. 

In 2008 behaalden de tuincentra ruim 7% meer omzet dan in 2007. Al sinds 2005 is sprake van een flinke omzetgroei. In de totale tuinmarkt hebben tuincentra een marktaandeel van 35%. De totale tuinmarkt heeft een omvang van bijna € 4 miljard (inclusief BTW). Exclusief groot onderhoud is de markt in 2007 met 12% gegroeid…….

Wij geven dus met z’n allen per jaar € 4 miljard + uit aan tuinieren. Ter overweging: In Burkina Faso verdiend een arbeider ongeveer $ 350,– per jaar. En wordt niet ouder dan gemiddeld 43 jaar.
Reflectie is soms noodzakelijk.  Nu de crisis is toegeslagen en mensen met de dag somberder worden over de verloren welvaart, vakbonden te hoop lopen over vermeend onrecht, kan het geen kwaad om even na te denken. 
Zo slecht hebben we het niet en gaan we het ook nooit krijgen. Vrouwen worden gemiddeld 80 en mannen 75 jaar. We verdienen gemiddeld € 28.000,–

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: