Kat M/V

Katten hechten aan het huis zeggen ze. Aan hun mandje, de kattenbak, de brokjes op tijd. Maar zeker niet aan het personeel. Toch willen wij, hun ‘baasjes’, anders geloven. Als deze pluizenbossen miauwend en kopjesgevend langs onze broekspijp strelen doen ze dat omdat ze ons zo aardig vinden. Natuurlijk.

Ik kan best aardig inschatten wat voor vrouw ik voor me heb staan, of ze aardig is, onzeker of zelfverzekerd. De meeste vrouwen zijn het allemaal tegelijk dus dat kan niet fout. Maar kat?

Ik heb er twee. Ook nog twee cavia’s maar die doen nu even niet mee. Fabian en Nala. Wit en zwart. Groot en klein. Ik kom binnen, gooi mijn tas in een hoek, en word bestormd. Gebeurt constant, springt er nu ook weer één op het toetsenbord. Blèr. Een week weggeweest en ik word direct naar de keuken verwezen. Of ik voordat er aardig gedaan werd even brokjes wilde serveren. En wel direct. Ik bedoel maar: de enige die je mist ben jezelf.

Katten zijn eigenlijk helemaal niet aardig. Het zijn van die vrouwen waar je verliefd op wordt tegen beter weten in. In elke kater schuilt een Drag Queen, in elke poes een Femme Fatale. Net denk je hun hart te hebben gewonnen, laten ze me binnen in hun innerlijk en..

En nu komen we bij de essentie. Katten m/v willen veroverd worden. Moeten permanent het hof gemaakt worden. Daar moet je talent voor hebben. Één foutje en je wordt gedumpt.

Ziehier de uitdaging. Het spel. Echte mannen houden van katten m/v. Echte mannen zijn gek op groene ogen, die je aankijken met een blik van: je bent leuk bezig jochie, maar ik laat je effe bengelen en dan….. Tussen katten m/v en vrouwen zit niet zo héél veel verschil.

Vrouwen vinden katten m/v ‘leuk’. Zijn er soms zelfs gek op. Zo als ze gek op hun vriendinnen kunnen zijn. Dingen delen waar wij katers geen deel van mogen uitmaken. Mijn bewijs dat er grote evolutionaire overeenkomsten zijn. Tussen katten m/v en vrouwen. Mannen maken van dit universum geen deel uit. De grote vraag is dus: hoever ga je als man met toegeven aan de grillen van kat / vrouw?

Heel ver.

Want net als je denkt nu ga ik wat anders doen, in afzondering leven, het klooster opzoeken, lid worden van een Dartclub of erger dan..

Dan komen ze langs je broekspijp strelen, kopjes geven, op schoot liggen. En kijken ze je aan met hun groene ogen en lig je weer in katzwijm.

no name

in memoriam Socks

Published by Geert Smits

Photographer | Graphic Designer | Writer | Dutch | Rotterdam

2 thoughts on “Kat M/V

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: